Hvem Skød John Lennon?

27. April 2021 • Info
Billede: Pixabay, DECARPENTRIE

John Lennon bliver skudt i december måned i 1980. Det er Mark Chapman, en 25-årig mand, der skyder den ellers meget berømte og anerkendte musiker, fordi han mente, at John Lennon solgte gruppens idealer. 

Det er derfor en meget skuffet fan, der tager sagen i egen hånd og skyder John Lennon på sin trappesten, nærmere betegnet Dakota-bygningen i New York, for over 40 år siden i dag. Han bliver skudt fire gange i ryggen og herefter hastet på bagsædet af en politibil til hospitalet. 

Han havde dog nærmest ingen chance for at overleve, også efter flere blodtranfusioner, fortæller en læge til de mange journalister efterfølgende.

John Lennon er 40 år, da han dør.

Mark Chapman har senere fortalt, at han var vred på John Lennon, fordi han havde udtalt, at han ikke troede på gud og kun troede på Yoko, hans kone, og ham. Mark Chapman var evangelisk kristen og kunne dermed slet ikke sætte sig ind i, at man ikke kunne tro på gud.

Han bliver idømt livsvarig fængsel, men har siden sin fængsling prøvet 11 gange at blive prøveløsladt uden held. Han giver dog ikke op og han har sin næste prøveløsladelseshøring i 2022. Måske er 12. gang lykkens gang, selvom mange fans nok vil sige, at han aldrig skal ud fra sin celle.

Læs: Perlen Odense har ydet økonomisk støtte til dette indlæg. Hos Perlen Odense køber du et stort udvalg af Sif Jakobs varer. Tak til Perlen Odense, det betyder meget for os.

Paul Mccartney musikgrupper

10. August 2021 • Info
Billede: Pixabay, Darkmoon_Art
Læs Resten

Hvad er Beatlemania?

27. April 2021 • Info
Billede: Pixabay, Pixaline
Læs Resten

Hvornår opløstes Beatles?

07. December 2020 • Info
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvem var med i The Beatles?

02. December 2020 • Info
Billede: Pixabay
Læs Resten

Bedste Beatles hits - Se listen

26. November 2020 • Info
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvordan døde John Lennon?

18. November 2020 • Info
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvornår døde Ringo Starr?

17. November 2020 • Info
Billede: Pixabay
Læs Resten