Hvornår Opløstes Beatles?

07. December 2020 • Info
Billede: Pixabay

Det er svært at sætte en præcis dato på, hvornår The Beatles blev opløst, men der er to datoer, der står som de afgørende her. Den 20. september 1969 informerede John Lennon de øvrige bandmedlemmer, at han forlod bandet.

Den anden - og nok endelige dato for The Beatles' opløsning kom den 10. april 1970, da Paul McCartney via en pressemeddelelse annoncerede, at han også forlod The Beatles.

Derfor gik The Beatles i opløsning

Vejen til opløsningen var lang og hård. Mange mener, at den allerede begyndte i 1967, da daværende manager Brian Epstein døde. 

Derudover spillede Paul McCartneys dominerende rolle i bandet, John Lennons stofmisbrug og forhold til Yoko Ono, George Harrisons produktion som sangskriver og ikke mindst etableringen af pladeselskabet Apple Corp, der satte det ene søm i kisten efter det andet.

Bruddet endte i retssalene, da Paul McCartney endte med at lægge sag an mod de tre øvrige bandmedlemmer i et forsøg på at få løst de udfordringer, der var forbundet med rettigheder og ikke mindst Apple-selskabet.

McCartney endte med at få medhold i retssagen, da den blev afgjort.

Op gennem 1970'erne var der flere forsøg på, om man kunne genskabe bandet. Det blev dog mere og mere tydeligt, at forskellene mellem især McCartney og Lennon var for store til - og konstant blev større, at bandet kunne samles igen. 

Her menes Yoko Ono at have haft en negativ indflydelse på en forsoning mellem Lennon og McCartney.

Her har du læst et publiceret og udgivet stykke indhold, der udelukkende er lavet med henblik på at tilgode se. avXperten. Hos avXperten køber man specielt gerne webcam. Det årsagen til at avXperten får omtale i artiklen.

Paul Mccartney musikgrupper

10. August 2021 • Info
Billede: Pixabay, Darkmoon_Art
Læs Resten

Hvad er Beatlemania?

27. April 2021 • Info
Billede: Pixabay, Pixaline
Læs Resten

Hvem skød John Lennon?

27. April 2021 • Info
Billede: Pixabay, DECARPENTRIE
Læs Resten

Hvem var med i The Beatles?

02. December 2020 • Info
Billede: Pixabay
Læs Resten

Bedste Beatles hits - Se listen

26. November 2020 • Info
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvordan døde John Lennon?

18. November 2020 • Info
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvornår døde Ringo Starr?

17. November 2020 • Info
Billede: Pixabay
Læs Resten